گلو درد و رفع سرفه چگونه با درمان خانگی بهبود می یابد ؟
۴- یک قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آب پرتغال یا آب لیموترش حل کنید
و سه نوبت در روز بنوشید .
این نوشیدنی به علت در برداشتن مقداری آنتی بیوتیک و مقادیر زیاد ویتامین ث و
سایر ویتامین ها و مواد معدنی به عنوان مکمل داروهای تجویز شده توسط پزشک
برای تسریع التیام انواع سرماخوردگی ها ، گلودردها ،
عفونت های گلو و شش ها و سرفه بسیار مفید و اثربخش است .
۵- یک قاشق غذاخوری آب پیاز مخلوط با یک قاشق غذاخوری عسل ،
سه نوبت در روز به مدت دو هفته به همراه داروهای تجویز شده توسط پزشک
برای درمان سیاه سرفه ، گلو درد ، عفونت چرکی شش ها و به حالت اول برگشتن صدا مفید است .
۶- شلغم را با بخار آب بپزید و در سه نوبت از روز به مدت ۱۰ روز در هر وعده
دو شلغم متوسط را با یک قاشق مرباخوری عسل میل کنید .
مصرف شلغم و عسل به همراه داروهای تجویز شده توسط پزشک ،
برای تسریع بهبود گلودرد ، سینه درد ( التهاب عفونی شش ها ) ،
سرفه و تغییر صدا بسیار سودبخش است .
توجه : از جوشاندن و حتی داغ کردن عسل پرهیز کنید .
زیرا ضمن جوشاندن ، ویتامین ها ، آنزیم ها و آنتی بیوتیک موجود در عسل از بین می روند .
۷- کوبیده مغر بادام یا فندق به مقدار یک قاشق چایخوری با یک قاشق غذاخوری عسل در سه نوبت
از روز به مدت ۱۰ روز ، برای درمان سرفه های کهنه ،
سینه درد مزمن و تسریع خروج اخلاط سینه و رفع سرفه مفید است .
۸- یک قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آب هندوانه حل کنید .
پس از صبحانه ، ناهار وشام به مدت یک هفته ، یک لیوان آب هندوانه و عسل را بنوشید .
این نوشیدنی خلط آور است و برای درمان سینه درد ، سرفه و سنگ کلیه مفید است .
۹- یک لیتر آب را به جوش آورید و ۳۰ گرم گل بنفشه در آن دم کنید و آن را صاف کنید .
پس از صبحانه ، ناهار و شام یک قاشق غذاخوری عسل را
در یک فنجان دم کرده گل بنفشه هم بزنید و بنوشید .
این نوشیدنی نیز برای رفع سرفه های سخت مفید است .
۱۰- یک لیتر آب را به جوش آورید و ۶۰ گرم گل کلم را در آن دم کنید .
یک قاشق غذاخوری عسل را در یک فنجان
دم کرده ی گل کلم حل کنید و آن را یه نوبت در روز بنوشید .
این دم کرده عسل دار برای نرم کردن سینه و دفع فراوان اخلاط
و تسریع مدت درمان بیماری های عفونی ریه ها و گلو و قطع سرفه بسیار مفید است .
۱۱- روزانه سه بار و هر باز شش عدد انجیر رسیده را با یک قاشق غذاخوری عسل صرف کنید .
این تجویز به همراه داروهای تجویز شده توسط پزشک ، برای درمان گلودرد ، مفید است .
۱۲- غرغره آب لیموترش ، عسل و آب جوشیده سرد شده ،
۱۰ بار در روز به مدت ۳ روز به همراه مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک ،
برای درمان گلو درد بسیار سودمند است . برای تهیه محلول غرغره ،
۵ قاشق غذاخوری آب لیموترش و ۳ قاشق غذاخوری عسل را
در نیم لیتر آب جوشیده سردشده بریزید و حل کنید .
۱۳- شلغم یا کدو حلوایی پخته شده با بخار همراه با یک قاشق غذاخوری عسل ،
۳ بار در روز به مدت یک هفته ، توام با داروهای تجویز شده توسط پزشک ، برای نرم کردن سینه ،
دفع اخلاط چرکی ، التهاب و عفونت شش ها ، قطع سرفه و اصلاح خشونت صدا مفید است .
در هر نوبت مصرف ، می توانید به اندازه یک شلغم
بزرگ یا به اندازه ی آن از کدو و همراه با عسل صرف کنید .
مصرف شلغم و کدو حلوایی باهم و توام با عسل بهتر است .
برای پختن شلغم و کدو و یا چیزهای دیگر با بخار ،
می توانید مقدار لازم از آن ها را پس از شستن درون یک آبکش آلومینیومی بگذارید .
سپس در یک قابلمه ی بزرگتر از آبکش به اندازه ۲ بند انگشت آب بریزید و آن را روی شعله آتش قرار دهید .
سپس ۳ تکه سنگ تمیز که بزرگی آن ها بیشتر از ۳ بند انگشت باشد در آب قابلمه قرار دهید ،
به طوری که آب به اندازه یک بند انگشت پایین تر از آن ها باشد .
سپس آبکش حاوی شلغم یا کدو را روی سنگ ها گذاشته
و درب قابلمه را بگذارید و شعله آتش را روشن کنید .
پس از جوش آمدن شعله را کم کنید .
در این روش بدون اینکه آب با شلغم و کدو در تماس باشد ، آن ها با بخار آب پخته می شوند .
برای پختن میوه ها و سبزی ها با بخار آب می توانید از ظروف مخصوص بخارپز استفاده کنید
که با آن ها نیازی به قرار گرفتن سنگ در آب یا آبکش نخواهد بود .
این ظروف یک توری یا آبکش پایه دار دارند که مواد پخته شدنی با بخار بدون تماس با آب در آن پخته می شود .
مزیت پختن با بخار نسبت به پختن با آب این است که در پختن با بخار ،
تمام مواد غذایی در مواد پختنی محفوظ می ماند .
اما در صورت پختن با آب ، مقدار زیادی از مواد غذایی وارد آب پخت می شود
که در بیشتر موارد ، خوردن آب پخت ، مطلوب نیست .
به طور مثال وقتی شما شلغم یا کدو را در آب می پزید ،
هرگز مایل نیستید که آب پخت آن ها را نیز بنوشید
حال آ نکه مقدار قابل توجهی از مواد مغذی شلغم یا کدو وارد آب پخت می شود.
توجه : مصرف شلغم ، کدو ، ترب سیاه ، کلم و انواع مختلف سبزی ها و میوه ها ،
ترجیحا به صورت خام و در صورت تمایل به صورت پخته ( به خصوص پخته شده با بخار )
توام با عسل به همراه داروهای تجویز شده توسط پزشک ، برای درمان انواع سرماخوردگی ،
گلودرد ، برونشیت ( التهاب شش ها ) ، دفع اخلاط سینه و قطع سرفه مفید است .
برخی از سبزی ها که خوردن نپخته آن ها ممکن نباشد ، می توان آن ها را آبگیری کرد
و آب آن ها را با عسل مصرف کرد یا آن ها را با بخار پخت و با عسل صرف کرد .
فرق بین تجویزهای داروهای شیمیایی و غذاهای دارویی این است
که داروهای شیمیایی تجویز شده توسط پزشک را باید دقیقا به مقدار توصیه شده و سر وقت مصرف کرد ،
اما غذاهای دارویی از نظر مقدار مصرف و تعداد دفعات مصرف در روز و مدت صرف ،
دارای حساسیتی مشابه داروهای شیمیایی نیستند
و چنان چه تغییری اندک در مصرف میزان تجویز شده صورت گیرد ،
اشکال عمده ای به وجود نمی آید . البته این موضوع مربوط به غذاهای معمولی ؛
مثل ، عسل ، سبزی ها و میوه ها است ، نه مربوط به داروهای گیاهی یا گیاهان دارویی .
زیرا در برخی از داروهای گیاهی ، غلظت مواد موثره بسیار بالاست
و چنان چه بیش از مقدار تجویز شده مصرف شوند ،
ممکن است عوارضی به بار آید . به هر حال بهتر است در تمام موارد ،
طبق تجویز عمل شود تا نتیجه خوبی حاصل شود .
۱ – ۱۰۰ گرم ریشه سنبل الطیب را در یک لیتر آب بریزید
و آن را به مدت ۱۲ ساعت سربسته نگه دارید .
سپس آن را صاف کنید و قبل از نهار و شام ،
یک قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آن حل کنید و بنوشید .
مبتلایان به آسم می توانند در هر نوبت عود کردن تنگی نفس خود ،
از این نوشابه استفاده کنند تا تنگی نفس آن ها بهبود یابد .
۲ – برای رفع تنگی نفس و باز شدن مجاری تنفسی ، می توان از بخور عسل استفاده کرد .
برای این کار ۲ لیوان آب را در یک قابلمه ی کوچک به جوش آورید .
سپس ۲ قاشق غذاخوری عسل را درآن بریزید و به هم بزنید تا حل شود .
بعد با کم کردن شعله و انداختن یک پارچه روی سر خود ، بخار حاصل را به مدت ۵ دقیقه استنشاق کنید .
بخور عسل موجب باز شدن مجاری تنفسی شما می شود .
بخور عسل ر ا می توانید در هر نوبت عود کردن تنگی نفس انجام دهید و لااقل برای مدتی خود را راحت کنید .