ترکیبات عسل
رطوبت عسل
رطوبت طبیعی عسل در شان عبارت است از رطوبت باقی مانده ازشهد پس از رسیده شدن عسل .
درصد رطوبت به عواملی که در رسیدن عسل دخالت دارند ، بستگی دارند ، بستگی دارد .
این عوامل عبارتند از : شرایط آب و هوایی و رطوبت اصلی شهد .
مقدار رطوبت یکی از مهم ترین خصوصیات عسل است که کیفیت نگهداری ،
شکرک زدن و غلظت آن را تحت تاثیر قرار می دهد .
قندهای عسل
عسل از لحاظ میزان قند بالاتر از همه کربوهیدرات ها قرار دارد و دارای ۹۵ تا ۹/۹۹ درصد قند در مواد جامد است .
اخیرا اطلاعات جدیدی درباره ی قندهای موجود در عسل منتشر شده است .
قندها براساس اندازه و ترکیب مولکولهای آنها طبقه بندی می شوند .
قندهای ساده ( تک قندی ها ) اجزای تشکیل دهنده انواع پیچیده تر قند هستند .
دکستروز و لولوز در عسل نمونه های پیچیده تر قند هستند .
دو قندی ها از دو قند ساده که به طرق مختلف به هم پیوسته اند ، تشکیل می شوند .
بسیاریس از این قند ها شناخته شده اند ؛
مثل ، مالتوز (قند مالت ) ، ساکاروز ( قند معمولی ) و لاکتوز (قند شیر ) .
قندهای پیچیده تر ترکیبی از سه یا چند قند ساده هستند .
اسید های عسل
به دلیل شیرینی زیاد ، خاصیت اسیدی عسل مخفی مانده است .
اسیدها در ترکیب طعم عسل شرکت دارند .
تا همین اواخر تصور می شد که اسیدسیتریک ، بوتریک ، سیتریک ،
مالیک و سوکسینیک را در عسل شناسایی و جداسازی کردند .
اسیدهای دیگر گزارش شده اسید فرمیک و اسید استیک بودند .
در سال ۱۹۶۰ ، استینسون و همکارانش دریافتند
که مهم ترین اسید موجود در عسل اسید گلویک است
که از دکستروز مشتق می شود.
اسیدهای دیگری که در عسل شناسایی شدند عبارتند از :
اسید لاکتیک ، اسید پیروگلوتامیکو اسیدهای معدنی ؛ مثل ، اسیدفسفریک و اسیدهیدروکلریک .