گرده زنبور عسل

اصطلاحات « گرده گیاه» و « گرده زنبور عسل » یکی نیستند .

گرده گیاه توسط گیاه نر یا اندام نر یک گیاه تولید می شود ،

در حالی که گرده زنبور عسل ، گرده گیاهی تغییر ماهیت یافته توسط زنبور عسل است .

گرده گیاهان ، اجرامی بسیار ریز و میکروسکوپی هستند

که به عنوان عناصر بارور کننده نر در بساک گیاهان گلدار تولید می شود .

گرده ی بسیاری از گیاهان ، به ویژه گرده های سبک که توسط باد حمل می شوند

عامل ایجاد حساسیت در برخی انسان ها هستند .

به طور مثال ، گرده ها برخی از پادگن های پروتئینی را تولید می کنند

که این پادگن ها قادرند در افراد حساس علایم حساسیتی پدید آورند .

طول مدت زنده ماندن دانه گرده ۳ تا ۴ ساعت و گاهی تا چند روز است .

گرده زنبور عسل

گرده ی گیاهان و گرده زنبورعسل

چنان چه دانه ی گرده زنده توسط عوامل منتقل کننده

آن روی کلاله گیاه مناسب قرار گیرد ، با جذب آب متورم می شود و لوله ی گرده را ایجاد می کند .

هسته گرده از طریق لوله گرده وارد تخمک موجود در کلاله ی گیاه شده

و لقاح انجام می شود و نتیجه این لقاح ایجاد دانه یا بذر گیاه است

که این بذر به نوبه خود وقتی در شرایط مناسب قرار گیرد ، از آن یک گیاه جدید می روید .

دانه های گرده ۵/۲ تا ۳۵۰ میکرون قطر دارند .

گرده های کوچک با قطر ۲۰ تا ۵۰ میکرون ، به علت سبکی وزن توسط باد قابل حمل هستند ،

در حالی که گرده های بزرگ تر که سنگین ترند

و یا گرده های کوچکتر از ۲۰ تا ۵۰ میکرون  توسط ات به خصوص زنبور عسل

به گیاهان ماده یا عضو ماده ی گیاهان  منتقل می شوند .

گرده هایی که توسط ات منتقل می شوند ،

در ایجاد حساسیت های انسانی نقشی ندارند ،

زیرا ات این گرده ها را از گل های نر به گل های ماده منتقل می کنند ،

بدون این که در هوا پراکنده شوند .

در واقع علت ایجاد حساسیت توسط گرده های بادبرد ،

پراکنده بودن آن ها در هوا و وارد شدن ناخواسته و غیرقابل اجتناب آن ها

به داخل دستگاه تنفسی انسان از طریق تنفس هوای گرده دار است .

شاید اگر شرایط استنشاق گرده های بزرگ تر نیز فراهم شود ،

آن ها نیز از خود حساسیت زایی نشان دهند .

گرده زنبور عسل چیست ؟ (گرده زنبور عسل )

گونه های مختلف گیاهان گلدار ، گرده هایی به شکل ها ،

اندازه ها و رنگ های متفاوت تولید می کنند .

گرده ها عموما واجد دو لایه محافظ داخلی و خارجی هستند

که لایه ی خارجی با ماده ی سختی  که دارد ،

ساختمان داخلی را از عوامل مخرب محیطی مصون نگه می دارد

و لایه داخلی که حفاظت هسته را به عهده دارد ، حاوی ذخایر نشاسته و چربی است .

رنگ گرده در گونه های مختلف گیاهی متفاوت است ،

علاوه بر آن عواملی چون نور آفتاب ، شرایط آب و هوایی و نوع مواد معدنی و غیره

گرده روی رنگ دانه های گرده اثر دارند .

اما معمولا دانه های گرده به رنگ های زرد ، قهوه ای ، نارنجی ، قرمز ،

کرم ، سفید و مخلوطی از رنگ های مختلف دیده می شود .

عموما رنگدانه های فلاوونوئیدی ، کاروتینوئیدی و گزانتوفیل موجود در لایه خارجی گرده ،

عوامل مولد رنگ های خاص در گرده ی انواع گیاهان محسوب می شوند .

کربوهیدرات های گرده ی تازه که به طور عمده شامل ساکارز ،

فروکتوز ، گلوکز ( دکستروز ) ، گالاکتوز، مانوز ، گزیلوز ، نشاسته و غیره است ،

به طور میانگین ۳۱ % وزن گرده ی تازه را تشکیل می دهد .

گرده زنبور عسل در مقایسه با گرده گیاهان ، مقادیر بیشتری قند دارد ،

زیرا زنبوران عسل مقداری قند به گرده ی گیاهان می افزایند .

مواد معدنی موجود در گرده زنبور عسل

پروتئین گرده حاوی ۱۹ اسید آمینه است که این ها تمامی اسیدهای آمینه ی ضروری را شامل می شوند .

لذا پروتئین گرده از لحاظ کیفیت یک پروتئین کامل بوده و در ردیف پروتئین های بسیار مرغوب ؛

مثل ، پروتئین شیر و پروتئین زرده ی تخم مرغ است .

چربی خام یا عصاره ی اتری گرده که شامل مواد قابل حل در اتر ؛

یعنی ، چربی ها ، روغن ها ، رنگدانه ها ، رزین ها ، ویتامین های محلول در چربی و غیره است ،

حاوی ۱۳ نوع اسید چرب است و برحسب گونه ی گیاه ،

بر اساس ماده خشک ۱ تا ۱۴ درصد محتوای گرده را شامل می شود .

گرده زنبور عسل

دانه ی گرده شامل مقادیر قابل توجهی ویتامین ها ، به خصوص ویتامین های محلول در آب است .

کاروتن ( پیش ماده ی ویتامین آ ) ، انواع ویتامین های گروه ب ( ب کمپلکس )

و ویتامین ث ( اسید آسکوربیک ) در دانه ی گرده گیاهان فراوان است ،

درحالی که ویتامین های آ ، کا و ئی نیز به مقادیر اندک در دانه ی گرده یافت می شوند .

گرده از لحاظ عناصر معدنی پر نیاز ( کلسیم ، پتاسیم ، فسفر ، سدیم ، کلر، منیزیم و گوگرد )

و نیز عناصر معدنی کم نیاز ( آهن ، منگنز ، روی ، مس ، ید ، کبالت ، مولیبدن ، نیکل و غیره )

به حدی غنی است که به تنهایی قادر است به عنوان تنها خوراک لاروهای زنبور عسل ،

موجبات رشد سریع آن ها را فراهم کند .

البته میزان یا درصد عناصر معدنی موجود در دانه ی گرده ،

علاوه بر گونه گیاه و برخی عوامل دیگر ، به شدت تحت تاثیر محتوای مواد معدنی خاک قرار دارد .

تفاوت گرده گل و گرده زنبور عسل

در نقاطی که خاک کمبود یک عنصر معدنی را نشان دهد ،

این کمبود یقینا در مقدار همان عنصر در تمام بافت های گیاه و نیز گرده تظاهر می کند .

گرده با داشتن آنزیم های مختلف ،

به هضم غذاها در دستگاه گوارش انسان یا حیوانات کمک موثری می کند .

تولید گرده در گیاهان تحت تاثیر عوامل ژنتیکی و فیزیولوژیکی است .

تولید گرده در یک هکتار باغ میوه با گونه های مختلف گیاهی حدود ۴ کیلوگرم و در یک هکتار

کشت کلم روغنی به طور متوسط ۱۵ کیلوگرم است .

از لحاظ تعداد گرده ی تولید شونده توسط هر گل نیز اختلاف زیادی بین گونه های مختلف گیاهی وجود دارد ؛

به طور مثال ، در بساک هر گل یونجه ، به طور متوسط ۳۳۵۰ دانه ی گرده

و در بساک  سنبله ی درخت غان به طور متوسط ۶ میلیون دانه ی گرده تولید می شود .

ارقام مربوط به تولید متوسط گرده توسط گل های تولید شونده

در هر هکتار از کشت گیاهان زراعی ، جنگل ها و مراتع نشان می دهد

که ظرفیت تولید گرده بسیار بالا بوده و با توجه به قابلیت استحصال

و کاربردهای آن در تغذیه ی انسانی ، تغذیه ی حیوانات ، مصارف دارویی وغیره ،

ضرورت ایجاب می کند که به تولید گرده در ایران به عنوان یک کار اشتغال زا ،

درآمد زا و پر منفعت برای کشور نگریسته شود .

تولید وانتقال گرده در گیاهان

مقدار تولید گرده در گیاهان مختلف متفاوت است .

این تفاوت در مورد میزان تولید شهد در گیاهان مختلف کمتر است .

بازده تولید گرده در گیاهان تحت تاثیر عوامل ژنتیکی و فیزیولوژیکی است .

در یک هکتار باغ میوه با درختانی از گونه های مختلف حدود ۴ کیلوگرم گرده در سال تولید می شود .

تعداد دانه های گرده ی تولیدی توسط گل گونه های مختلف گیاهی نیز تفاوت چشمگیری دارد ،

به طوری که در بساک گل یونجه ۲۱۰۰ تا ۴۶۰۰ و در گل آذین سنبله درخت جنگلی غان ۶ میلیون دانه گرده شمارش شده است .

در تابستان ، در فضای بالای برخی جنگل ها ابری از دانه های گرده مشاهده می شود .

زمان تولید گرده در گیاهان در طول روز به درجه حرارت محیط بستگی دارد .

گل های بهاره ؛ مانند ، گل سیب ، در روزهای گرم ، خشک و آفتابی گرده بیشتری از روزهای سرد ، ابری و بارانی تولید می کنند .

در مناطق گرمسیری ، درختان در اواخر بهار و علف ها در تابستان گرده زیادی تولید می کنند .

برای تعیین احتمال بروز حساسیت در افراد حساس به گرده ی برخی گیاهان ، دانه های گرده ی موجود در هوا شمارش می شوند

و برای این شمارش یک متر مکعب از هوای یک ناحیه در طول ۲۴ ساعت شبانه روز از لحاظ تعداد میانگین گرده در هوا شمارش می شود .

این اطلاعات ارزش تحقیقاتی و پزشکی دارند .

برای شمارش گرده محصولات زراعی از دستگاه گرده شمار خودکار که در مزارع و در ۳۰ سانتی متری بالای محصولات نصب می شود ، استفاده می شود .


محصولات اورگانیک ، ,گرده ,های ,ی ,ها ,تولید ,زنبور عسل ,می شود ,گرده ی ,گرده در ,گرده زنبور ,تاثیر عوامل ژنتیکیمنبع

سلامت بدن و طول عمر

ترکیبات عسل

خصوصیات فیزیکی عسل

عسل طبیعی شهد

عسل های طبیعی و تقلبی

انواع عسل

برداشت محصول عسل

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

اجناس فوق العاده ریموت درب پارکینگ خرید اینترنتی گروه وب سایت وان طلا کلیپ بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد خرید اینترنتی فرش کاشان لوازم آرایشی - پت شاپ - لوازم ورزشی آموزش های مهم سئو سراوان چت.چابهار چت.ایرانشهر چت.خاش چت.زاهدان چت.تالش چت.ساری چت.دلگیر چت آپشن خودرو | دنیای آپشن