در این مطلب به شرح بیماری های کبدی و روش های درمان آن می پردازیم .
1.علل بیماری های کبدی
1.استرس و اضطراب های روزمره زندگی شهری ؛
2.استفاده از مواد غذایی صنعتی و غذاهای آماده و فست فود ها ؛
3.بی نظمی در خوردن و خوابیدن ، بی برنامگی در رژیم غذایی و رعایت نکردن آداب غذا خوردن ؛
4.استفاده از داروهای شیمیایی ، به خصوص آنتی بیوتیک ها که مقاومت بدن را کاهش می دهند
و برعکس پارازیت ها مقاومتشان نسبت به دارو افزایش می یابد ؛
5.استفاده از مواد نگهدارنده که سمی اند و با افزودن به انواع غذاهای روزمره
موجب آلودگی آن ها و بروز بیماری های صعب العلاج ، از جمله بیماری های بدخیم کبدی ، می شود ؛
تمام این مواد فشارهای خطرناکی را به کبد انسان وارد می کند و عوارض زیر را دنبال دارد :
1.بالا رفتن آنزیم های کبدی ؛
2.اختلالات عصبی که موجب می شود غدد درون ریز انسان ( از جمله کبد )
از حالت عادی خارج شده و نظم بدن مختل شود ؛
3.با انواع استرس ها و عصبیت ها ، کبد صفرای بیش از حد تولید می کند ؛
4.استفاده از غذاهای چرب و سرخ کردنی که موجب ایجاد سنگ در کیسه صفرا شده
و شخص را دچار درد و ناراحتی می کند ؛
7.نداشتن نظم و برنامه در زندگی و استفاده از غذاهای مصنوعی که موجب کار طاقت فرسای کبد شده ،
آنزیم های آن را بالا خواهد برد . بر اثر مداومت و اصرار بر مصرف چنین غذاهایی ،
کبد دچار انواع هپاتیت ، سیروز و انواع تومورها و کیست های کبدی خواهد شد .
حال به بیان تعدادی از بیماری های کبدی می پردازیم تا علل بیماری و روش بهبود مشخص شود .
سعی ما بر این است که از وقوع این نوع بیماری ها حتی الامکان پیشگیری شود ، چون پیشگیری مقدم بر درمان است .
هپاتیت توسط ویروس های " آ ، ب " و نه " آ " و نه " ب " و ویروس دلتا ایجاد می شود .
این بیماری بین حالت های خفیف یا بدون علامت تا حالت شدید متغیر است .
بیماری می تواند به طرف مزمن شدن برود و نواحی ای از بدن به غیر از کبد را مبتلا سازد .
بعد از دوره کمون ، زاد و ولد ویروس به حداکثر رسیده و
به دنبال آن ویروس در مایعات و ترشحات بدن ظهور می یابد و نکروز سلول های کبدی ،
همراه با پاسخ التهابی همراه خواهد شد .
علل بیماری : انواع مختلف ویروس ها ایجاد هپاتیت می کنند ،
ولی شایع تر از همه " آ ، ب ، ث ، د ، ای " است . هپاتیت "آ " از راه مدفوعی - دهانی منتقل می شود
و عمدتا به طرف مزمن شدن نمی رود ، اما هپاتیت " ب " از راه تزریق منتقل می شود و می تواند به صورت مزمن درآید .
هپاتیت " ث " از راه تزریق و انتقال خون آلوده منتقل می شود . هپاتیت " ای " عمدتا از راه دهانی منتقل می شود
و نهایت اینکه نوع " د " که انتقال تزریقی دارد اغلب با نوع " ب " همراه است .
1-2.هپاتیت " آ "
این نوع هپاتیت در میان مردم به نا م یرقان شناخته می شود .
بیماری شروعی ناگهانی دارد ، با علائم تب ، بی حالی ، بی اشتهایی ،
تهوع و دل درد و بعد از چند روز علائم زردی نیز بروز می کند .
بروز بیماری به صورت اشکال بدون نشانه بالینی و پنهانی مشخص می شود .
این بیماری شبیه هپاتیت " ای " است .
توجه : ویروس این بیماری از طریق جوشاندن از بین می رود .
2-2.هپاتیت " ب "
هپاتیت " ب " یا سرمی یک بیماری حاد عفونی است
با یک دوره کمون طولانی که عمدتا از راه غیر روده ای منتقل می شود و می تواند
موارد حاد و مزمن کبدی یا خارج کبدی را موجب شود .
میزان کشندگی این بیماری یک درصد است که بیشتر در افراد مسن رخ می دهد .
هپاتیت " ب " زمانی که با ویروس " د " همراه شود اشکال شدید بیماری را موجب می شود .
توجه : حدود نیم درصد مردم دنیا ناقل مزمن بیماری هستند .
این بیماری در سراسر جهان وجود دارد ولی در نواحی گرمسیر به صورت بومی وجود دارد .
شیوع این بیماری به عوامل رفتاری ، زیست محیطی و میزبان بستگی دارد .
راه های انتقال : انتقال هپاتیت " ب " بیشتر از راه سرنگ آلوده ، خال کوبی ،
سوراخ کردن گوش ، تماس با خون آلوده ، ختنه غیر بهداشتی و . صورت می گیرد .
3-2. هپاتیت " ث "
هپاتیت " ث " عامل 90 تا 95 درصد موارد هپاتیت پس از تزریق خون است
و همین طور علت اصلی بیماری مزمن کبدی و " هپاتوسلولارکاسینوما " است .
روش طب قرآنی برای این بیماری : امروزه برای درمان این بیماری معمولا از آمپول های اینترفرون استفاده می کنند ؛
اما در روش طب قرآنی که با روش پزشکی متفاوت است ، بیمار باید به مدت 30 تا 40 روز موارد زیر را دقیقا رعایت کند :
1.رعایت مسائل بهداشتی و پرهیز از استرس و هر گونه فشار عصبی ؛
2.خودداری از مصرف غذاهای مضر و نیز پرهیز کامل از فرآورده های حیوانی ؛
3.روزانه بین نیم تا یک کیلو شاه توت با 100 گرم عسل مخلوط و به مرور در طول روز میل شود ؛
4.پرهیز از مصرف غذاهای پخته ؛
5.استفاده از سبزیجات و انواع میوه جات به استثنای موز ؛
6.پرهیز از داشتن یبوست مزاج ؛
7.استفاده از ترشیجات طبیعی مانند انار می خوش ، آلو بخارا ،
زرشک و آلوچه برقانی و لیموترش تازه ، آلبالو ، گیلاس و هلوی رسیده و خنک ؛
8.نوشیدن 3 تا 4 لیوان نکتار سیب خنک را ( به آرامی ) ؛
9.نوشیدن روزانه 6 لیوان آب ( نیم ساعت قبل و 5/2 ساعت بعد از غذا ) ؛
10 .جویدن هر لقمه غرا بین 50 تا 60 بار ؛
11.نرمش و ورزش سبک .
بعد از بهبودی کامل توصیه می شود که غذاهای ممنوع میل نشود .
همچنین بهتر است تا مدتی از گوشت قرمز استفاده نشود .
توجه : به این دسته از بیماران پیشنهاد می شود که از مصرف خرما و موز خودداری کنند .
3.بیماری یرقان
یرقان به معنی زرد رنگ شدن بافت های بدن و از جمله زرد رنگ شدن پوست و بافت های عمقی است .
علت بیماری : علت یرقان وجود مقدار زیاد بیلیروبین در مایعات خارج سلولی است که به شکل بیلیروبین مزدوج است .
غلظت طبیعی بیلیروبین پلاسملا شامل بیلیروبین آزاد و مزدوج به طور متوسط نیم میلی گرم
در هر 100 میلی لیتر پلاسما است . در بعضی حالات غیر طبیعی این مقدار می تواند
تا 40 میلی گرم در 100 میلی لیتر پلاسما افزایش یابد و قسمت زیادی از آن از نوع مزدوج باشد .
هنگامی که غلظت از حدود سه برابر طبیعی بالاتر رود ، پوست معمولا شروع به زرد شدن می کند.
عواملی که موجب بیماری یرقان در شخص می شوند عبارتند از :
1.افزایش انهدام گویچه های سرخ با آزاد شدن سریع بیلیروبین به خون ؛
2.انسداد مجاری صفراوی یا آسیب سلول های کبدی به طوری که حتی
مقادیر طبیعی بیلیروبین نتواند به داخل لوله ی گوارش دفع گردد .
مورد اول را یرقان همولیتیک و مورد دوم را یرقان انسدادی گویند .
با مراجعه به آزمایشگاه های تشخیص طبی مشخص می شود
که در یرقان همولیتیک تقریبا بیلیروبین از نوع آزاد است ،
اما در یرقان انسدادی نوع بیلیروبین از جنس مزدوج است .
دیگر اختلاف مهم بین بیلیروبین آزاد و مزدوج آن است که کلیه ها می توانند
مقادیر کمی بیلیروبین مزدوج را دفع کنند ، اما قادر نیستند بیلیروبین آزاد چسبیده به آلبومین را دفع کنند .
روش طب قرآنی : چون این بیماری مربوط به کبد آدمی است ،
بهتر است که همان روش درمانی بیماری هپاتیت در مورد این بیماری نیز اعمال شود ،
تا هر چه سریع تر نتیجه حاصل شود :
1.بیمار از مصرف غذاهای مضر جدا خودداری نماید ؛
2.بیمار از مصرف غذاهای گرمی بخش خودداری نماید ؛
3.بیمار به مدت 24 ساعت تا 48 ساعت از نکتار هلو با عسل و یخ استفاده نماید ؛
4.بیمار روزانه 250 گرم شاه توت با 1 قاشق غذاخوری عسل میل کند ؛
5.بیمار روزانه 5 تا 6 لیوان شربت عسل با لیمو ترش و یخ را به مرور میل نماید ؛
6.بیمار روزانه 2 تا 3لیوان نکتار سیب و یخ را میل کند ؛ غذای مصرفی بیمار بهتر است
که سوپ جو و هویج و سبزیجات و آلو بخارا و اسفناج و گشنیز باشد
و با لیموترش تازه و روغن زیتون میل شود ؛
7.بیمار نباید به مدت 2 هفته از کلیه فرآورده های حیوانی استفاده کند ؛
8.بیمار سعی کند که دچار یبوست نشود ؛
9.بعد از بهبودی ، تا 23 هفته از فرآورده های حیوانی استفاده نشود .